• Novinky

            • Ochrana života a zdravia

            • Dňa 26. 6. sa uskutočnila v našej škole teoretická časť prípravy ochrany života a zdravia. Nasledujúci deň nasledovala praktická časť. Žiaci 2. A - 4. A strávili dopoludnie v telocvični, kde boli pripravené pre každú triedu rôzne úlohy.  Svoje nadobudnuté vedomosti si overili na štyroch stanovištiach s rôznym zameraním. Pohyb a pobyt v prírode mala na starosti – p. u. Daňková, dopravnú výchovu – p. u. Stašová, civilnú ochranu – p. u. Krištofová, zdravotnú prípravu – pedagogická asistentka Ivanková.  Po úspešnom zvládnutí úloh  triedy dostávali na  každom stanovišti body v podobe obrázkov – Šmolkov. Keď sa nám vyčasilo, vyrazili sme do ulíc v obci Zemplínska Teplica. Poukázali sme na význam nosenia reflexných prvkov a obliekli sme niektorých žiakov do reflexných vestičiek.  Žiaci sledovali dopravné prostriedky a značky, ktoré sa v obci nachádzajú.  Po návrate do školy na žiakov čakalo spoločné vyhodnotenie a získanie sladkej odmeny.

              Mgr. Daňková

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Ochrana života a zdravia.

            • Štrbské pleso - výlet

            • Čakal nás slnečný deň a tak sme sa šiestaci, siedmaci a ôsmaci v sprievode svojich triednych učiteliek plní očakávania vybrali na školský výlet do Tatier. Cesta bola bohatá na zážitky, pretože sme sa viezli rôznymi dopravnými prostriedkami – autobusom, vlakom, zubačkou a vychutnávali si veselú jazdu. Za oknami vlaku sme sa kochali krásnou krajinou a rozmanitými prírodnými scenériami. Čas rýchlo ubiehal a nás vítalo jedno z najznámejších tatranských plies – Štrbské pleso. Vybrali sme sa k nemu po Náučnom chodníku, kde sme si pri zastávkach mohli prečítať zaujímavosti o tom, aké živočíchy žijú v jeho okolí a aké rastlinstvo môžeme spoznávať v blízkosti  tohto plesa. Prezreli sme si  aj  pamätnú tabuľu venovanú slovenskej poetke Maši Haľamovej, ktorá na tom mieste žila niekoľko rokov. Spoza brehu sme zazreli aj člnky, ktoré prevážali turistov. Po krátkej prechádzke nasledoval výstup na Vyhliadkovú vežu, ktorá nás zaujala nielen svojou architektúrou, ale aj zaujímavými výhľadmi. Odtiaľ sme mohli sledovať prekrásny panoramatický výjav tatranskej prírody. Na obrazovkách sme videli výhľady z rôznych tatranských štítov a  zaujali nás aj informácie o faune a flóre v tejto oblasti.  Po oddychovej prechádzke a výstupe na Vežu snov smerovali naše kroky do reštaurácie Koliba, kde nás čakal chutný obed. Po obede sme sa rozutekali k stánkom, aby sme nielen sebe, ale aj pre našich blízkych a priateľov zakúpili rôzne suveníry a darčeky. Počasie nám prialo a z tohto čarovného tatranského miesta sme odchádzali šťastní, plní zážitkov a naplnení vzácnou  energiou, ktorú dokáže človeku odovzdať len príroda. Veríme, že sa sem ešte vrátime, pretože sme tu prežili nezabudnuteľne krásny čas plný nových zážitkov, spoznávania i obdivovania slovenskej krásy. Tešíme sa aj nabudúce.

                                                                                                  PaedDr. Grešlíková, Mgr. Lörincová, Mgr. Ščerbáková

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Štrbské pleso - výlet.

            • Prednáška o holokauste

            • Dňa 6.6.2023 si deviatačka, Karolína Zamboriová, pripravila pre žiakov 7. a 8. ročníka prezentáciu, v ktorej poukázala na problematiku holokaustu. Žiaci sa dozvedeli  informácie o tom, akým spôsobom bol vykonávaný holokaust nacististickým režimom a čo bolo jeho cieľom. Poukázala na neľudské zaobchádzanie s ľuďmi v koncentračných táboroch, vysvetlila, na čo slúžili koncentračné tábory, kde boli vybudované a koľko ľudí v nich zahynulo. Je potrebné si uvedomiť, že v dejinách ľudstva sa stal holokaust obrovskou tragédiou a ukázal, kam až môže viesť extrémny nacionalizmu a rasizmus. Pozornosť a vedomosti žiakov si prednášajúca overila otázkami, na ktoré žiaci odpovedali. Najšikovnejší sa ukázali žiaci Nathan Szomju zo  7.A a Daniel Marjov z 8. A triedy. Je veľmi dôležité si pamätať obete holokaustu a urobiť všetko pre to, aby sa niečo podobné už nikdy nezopakovalo. Ďakujeme žiačke 9. ročníka za zaujímavé informácie a veríme, že sa z nich do budúcnosti poučíme o tom, ako pristupovať ku holokaustu a jeho obetiam.

                                                                                          K. Zamboriová,  PaedDr. Z. Grešlíková

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Prednáška o holokauste.

          • 5. kolo satelitného turnaja v malom futbale
            • 5. kolo satelitného turnaja v malom futbale

            • Dňa 16.6. 2023 sme sa zúčastnili posledného kola súťaže v malom futbale ZŠ, ktorý sa konal v Reedukačnom centre Bačkov na asfaltovom ihrisku.

              Zúčastnili sa: ZŠ Komenského Sečovce, ZŠ Vojčice, , RC Bačkov a ZŠ Zemplínska Teplica. ZŠ  Svätej rodiny Sečovce sa posledného kola nezúčastnila, čo znamenalo pre nás +3 body.

              Obsadili sme pekné 4 miesto s celkovým počtom bodov 21 a tým sme ukončili tohtoročnú súťaž v malom futbale ZŠ.

              Žiakom ďakujeme za prejavený záujem, účasť a tešíme sa na ďalšie športové podujatia v školskom roku 2023/2024.

              Prajem všetkým krásne slnečné leto plné športových zážitkov.

              Športu zdar!

              Mgr. Jaroslava Kohútová

              Do fotogalérie bol pridaný nový album 5. kolo satelitného turnaja v malom futbale.

          • Skrášľujeme si okolie
            • Skrášľujeme si okolie

            • Naši Fénixáci z ŠKD sa rozhodli v poobedných hodinách skrášliť okolie   našej školy. Sadili, okopávali a polievali. V našich vyvýšených záhonoch nám pribudli nové liečivé rastliny aj nové kvietky. Strávili sme pekné popoludnie aktivitou, ktorá týmto nekončí. Fénixáci sa podujali, že sa o rastlinky budú aj naďalej  starať, polievať ich a okopávať.

                                                                                                                                                                           Ivanková

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Skrášľujeme si okolie.

            • Beseda s deviatakmi

            • Dňa 24.5.2023 sa žiaci 9. A zúčastnili besedy s našou veľmi šikovnou bývalou žiačkou, Natáliou Perháčovou, študentkou 3. ročníka SOŠ veterinárnej v Košiciach. Natália nám odprezentovala  najdôležitejšie informácie o živote mačiek, porozprávala nám o postavení mačiek v minulosti, o ich výchove, starostlivosti o ne, o správnej výžive, previedla nás veľkým množstvom mačacích plemien. Utvrdila nás v tom, že život s mačkou môže byť veľmi zábavný. Najkrajším momentom pre všetkých bolo, keď si z tašky vybrala aj svoju mačku. Natália s radosťou a veľkým zanietením odpovedala na všetky zvedavé otázky. Veríme, že je na správnej ceste k tomu, aby sa z nej raz stala výborná veterinárka.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda s deviatakmi.

          • Potulky Bratislavou
            • Potulky Bratislavou

            • Dňa 8. a 9. júna 2023 sa deviataci v sprievode svojich učiteľov zo ZŠ v Zemplínskej Teplici zúčastnili výletu do hlavného mesta. Po príchode do Bratislavy sa povozili vláčikom Propelerom. Zavítali ním nielen do historického centra, ale aj na druhú stranu Dunaja, pod UFO, na Tyršovo nábrežie, do Sadu Janka Kráľa. Jazdu ukončili príchodom k Bratislavskému hradu. Nasledovala návšteva Národnej rady SR, ktorou žiakov previedli pán Ľubomír Adamišin z odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR a pán Poslanec Marek Šefčík. Bol to nezabudnuteľný zážitok. Večer nemohla chýbať prechádzka nočnou Bratislavou. V piatok si žiaci pozreli stále expozície dopravných prostriedkov cestnej, železničnej i lodnej dopravy v múzeu dopravy. Na záver navštívili nákupné centrum Nivy. Ďakujeme DO Fénix Zemplínska Teplica, aj vďaka nej sa mohol tento výlet zorganizovať.

              Mgr.Varga, Mgr. Vargová

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Potulky Bratislavou.

            • MDD 2023

            • MDD – mnohí žiaci na tento deň čakali s radosťou a napätím. A veru mali sa načo tešiť. Deň detí už tradične oslavujeme športom, veselou zábavou a výbornou náladou. Počasie sa vydarilo, slniečko svietilo a rozradostené oči boli odhodlané plniť rôzne úlohy. Hneď  ráno na žiakov čakalo  prekvapenie  a to: balíček plný sladkosti a plastová fľaša na vodu. Darčeky sa rozdali a žiaci sa postupne  rozdelili. Žiaci 2.stupna sa vybrali na dlhšiu túru na Rakovec. Po príchode na miesto si trochu oddýchli a pustili sa do znášania suchého dreva na  rozloženie ohňa. Keď už ohnisko krásne horelo, vybrali si svoje ražne na opekanie. Nachystali si špekáčiky, klobásky slaninky a čakali na chutnú dobrotu pripravenú na ohni. Jaj bolo, že to radosti, príjemnej vône a chutnej dobroty. Ale nielen opekali, ale si aj zašportovali, hľadali „poklady“ v lese, rozprávali sa a nakoniec si zaspievali. Bol to deň plný zážitkov, športovania, smiechu a družných rozhovorov.

                                                                                                                           Mgr. Kačuráková Libuša

              Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD 2023.

            • Exkurzia múzea v Trebišove

            • „História je učiteľkou života“ povedal kedysi dávno Marcus Tullius Cicero, a aj preto sa naši žiaci 7.A, 8.A a 9.A dňa 31. 5. 2023 zúčastnili exkurzie do Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína v Trebišove. Múzeum nám ponúklo mnoho zaujímavých expozícii, ktoré si naši žiaci mohli prehliadnuť. Naša cesta za vedomosťami sa začala v kaštieli, kde sa žiaci mali možnosť oboznámiť so všetkými jeho majiteľmi. Keďže rok 2023 predstavuje 200. výročie narodenia grófa Júliusa Andrássyho, mali sme si možnosť prezrieť aj výstavu, ktorá bola venovaná jeho životu. Po týchto prehliadkach sme prešli k externým expozíciám, ktoré v sebe zahŕňali prehliadku preparovaných zvierat, ukážku starých strojov a drevorezbu. Naša cesta za spoznávaním histórie sa skončila v Mauzóleu, kde je pochovaný Július Andrássy so svojou rodinou. Po tejto namáhavej ceste sa mohli naši žiaci osviežiť zmrzlinou pri mestskom parku. Verím tomu, že všetkým sa exkurzia páčila a odniesli si z nej plno zážitkov, no hlavne nových vedomostí!

              Mgr. Kristína Laškotyová

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia múzea v Trebišove.

            • Poddargovské hry žiakov ZŠ

            • Dňa 25.5. – 26.5.2023 sa po trojročnej prestávke konal 59. roč. PHŽ na ZŠ Komenského a ZŠ Obchodná. Táto športová dvojdňová akcia pozostávala z atletiky a športových hier futbal a hádzaná.

              25.5.2023 bola športová akcia zameraná na Atletiku. Súťažilo sa v týchto disciplínach:

              1. Skok do výšky chlapci, dievčatá
              2. Skok do diaľky chlapci, dievčatá
              3. Vrh guľou chlapci, dievčatá
              4. Beh na 60 M chlapci, dievčatá
              5. Beh na 300 M chlapci, dievčatá
              6. Beh na 800 M dievčatá
              7. Beh na 1000 M chlapci
              8. Štafeta chlapci, dievčatá

              Našu školu v atletike reprezentovali: Ráchel Rusnáková, Daniel Poráč, Denisa Džudžová, Natália Zamboriová, Marcel Menceľ, Dominik Ruščin, Dominik Kelemec, Nina Tirpaková, Kristián Rusnák, Roman Poráč, Timotej Kačmárik, Karolína Zamboriová, Erik Egri.

              Aj keď sa nám nepodarilo obsadiť stupne víťazov, tak niektorým sa podarilo splniť osobné rekordy.

              26.6.2023 sa konali športové hry futbal chlapci a dievčatá hádzaná.

              Pre naše hádzanárky to bolo prvé predstavenie v tomto školskom roku. Po dvoch prehrách a jednej výhre sa našim dievčatám podarilo skončiť na peknom  5. mieste.

              Chlapci našej školy sa zúčastnili futbalového turnaja v konkurencií 12 škôl. Po dvoch výhrach a dvoch prehrách obsadili 7. miesto.

              Všetkým zúčastneným športovcom ďakujeme.

              Verím, že nás všetkých to posunulo vyššie a budeme pilne pracovať na dosahovaní ešte lepších športových výkonov.

              Športu zdar.

              Mgr. Jaroslava Kohútová, Mgr. Stanislava Ščerbáková

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Poddargovské hry žiakov ZŠ.

            • ATLETIKA žiakov a žiačok ZŠ

            • Dňa 22.5.2023 v pondelok,  nový týždeň sme začali hneď športovo.

              Na CZŠ s MŠ sv. Juraja Gorkého v Trebišove sa konalo okresné kolo v atletike žiakov a žiačok základných škôl, ktoré organizoval CVČ Trebišov.

              Zúčastnilo sa 7 ZŠ: CZŠ Gorkého, Z. Teplica, Vojčice, CSZŠ sv. Rodiny Sečovce, ZŠ Komenského Trebišov, ZŠ M. R. Štefánika Trebišov, ZŠ Komenského Sečovce

              Disciplíny , ktoré nás čakali bolo hneď niekoľko:

              • Skok do výšky chlapci a dievčatá
              • Skok do diaľky chlapci a dievčatá
              • Beh na 60 M chlapci a dievčatá
              • Beh na 800 M chlapci a dievčatá
              • Štafeta chlapci a dievčatá
              • Hod kriketovou loptičkou chlapci a dievčatá
              • Vrh guľou chlapci a dievčatá

              Z týchto športových disciplín sa nám podarilo vybojovať krásne tretie miesto vo vrhu guľou žiačke Denise Džudžovej zo 7. A triedy.

              Všetkým naším žiakom menovite: Denisa Džudžová, Dominik Ruščin, Nina Tirpáková, Timotei Kačmárik, Karolína Zamboriová, Kiara Kristanová , Erik Egri chcem veľmi pekne poďakovať za ich športový prístup.

              Teším sa na ďalšie športové zážitky.

              Mgr Jaroslava Kohútová

              Do fotogalérie bol pridaný nový album ATLETIKA žiakov a žiačok ZŠ.

            • Beseda o Lesnom spoločenstve

            • Z každého lesného rožku trošku. Aj takto by sme mohli opísať besedu s lesnými pedagógmi, ktorý na našu školu zavítali z Vojenských lesov a majetkov, š.p., OZ Kamenica nad Cirochou, stredu 24.5. Tento deň sa niesol v znamení lesa a jeho tajomstiev. Deti prvého, ale aj druhého stupňa trávili s lesníkmi dve vyučovacie hodiny. Počas týchto hodín spoznávali lesné spoločenstvo, nechýbali vetvičky našich stromov, ani zvuky zverí. Aktívne sa zaujímali o poľovníctvo a vyskúšali si rôzne pomôcky. Oddýchnuť si mohli pri rôznych skladačkách živočíchov ale aj samotného lesa.

              Mgr. Ščerbáková

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda o Lesnom spoločenstve.

          • 4. kolo satelitného turnaja v malom futbale žiakov
            • 4. kolo satelitného turnaja v malom futbale žiakov

            • 11.5. 2023 sme privítali žiakov ZŠ v malom futbale, ktorý sa konal na futbalovom ihrisku v Zemplínskej Teplici.

              Sily si prišli zmerať žiaci zo: ZŠ Komenského Sečovce, ZŠ Vojčice, ZŠ  Svätej rodiny Sečovce, RC Bačkov a ZŠ Zemplínska Teplica.

              Za tento športový výkon sme získali 9 bodov, čo znamená tri výhry a jedná prehra.

              Žiakom ďakujeme za účasť a tešíme sa na ďalšie športové podujatia.

              Mgr. Jaroslava Kohútová

              Do fotogalérie bol pridaný nový album 4. kolo satelitného turnaja v malom futbale žiakov.

          • Deň matiek
            • Deň matiek

            • Život sa začal prebudením a zamilovaním sa do maminej tváre.”- George Eliot, anglická spisovateľka

              Druhá májová nedeľa patrí tradične všetkým mamám.  Slovo mama znamená v našom živote veľmi veľa.  Je zvykom, že v tento deň deti svojim mamám, mamkám, mamičkám venujú malý darček ako poďakovanie za ich lásku, starostlivosť, obetavosť.  Na tento sviatok nezabudli ani žiaci 1. a 2. stupňa a potešili mamičku ručne vyrobenými darčekmi, srdiečkami a pozdravmi. Krásne darčeky budú mamkám každý deň pripomínať, ako ju ľúbia a vážia si ju.

              Veríme, že vlastnoručne vyrobené pozornosti sa mamičkám páčili a spríjemnili im deň.

              Mgr. Martina Daňková

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek.

            • Škola v prírode

            • Prvý májový týždeň sa žiaci 2.A a 3. A triedy zúčastnili Školy v prírode. Spoznali turisticko-rekreačnú oblasť Tále. Počasie prialo takmer počas celého týždňa. Žiaci navštívili Bystriansku jaskyňu, okolie obce Bystrá, vypálenú obec Kalište, Čiernohronská železnička, Ľupčiansky hrad. Všetky svoje zážitky si žiaci zapisovali do svojich denníčkov, počas športového popoludnia získali medaily, pri večerných aktivitách si pripravovali darčeky pre mamičky. Každý večer bol ukončený rozprávkou. Príjemný pobyt umocnilo milé rodinné ubytovanie s výbornou kuchyňou, kde si málokto odoprel dupľu. Naši druháci a tretiaci prejavili veľkú dávku odvahy, obzvlášť v noci, kedy statočne zabojovali sami so sebou a zaspávali bez mojkáčikov, bez najmenšieho problému zvládali večernú hygienu i triedenie, či balenie kufrov. Nádherná horehronská oblasť všetkým učarovala natoľko, že výlet sem si všetci radi zopakujeme.

              Mgr. Krištofová, Mgr. Daňková

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode.

          • Okresné kolo v malom futbale
            • Okresné kolo v malom futbale

            • Okresné kolo sa konalo v športových priestoroch FK Slavoj Trebišov dňa 19.4.2023.

              Zmerali si sily ZŠ: Z. Teplica, Vojčice, Gorkého Trebišov, Borša, Komenského Trebišov.

              Zápasy:

              Z. Teplica – Komenského     1 : 4

              Z. Teplica – Borša                  5 : 11

              Z. Teplica – Vojčice               7 : 8

              Z. Teplica – Gorkého            1 : 16

              Zápasy boli náročné, no bojovali sme v každom zápase do poslednej sekundy. Tu sa nám podarilo vybojovať piate miesto.

              Veľká vďaka patrí našim žiakom.

              Mgr. Kohútová

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo v malom futbale.

          • Obvodové kolo v malom futbale
            • Obvodové kolo v malom futbale

            • Naša škola sa zapojila do celoslovenskej súťaže v malom futbale.

              Obvodové kolo  v malom futbale - školský pohár SFZ – chlapci ZŠ sa konalo 17.4.2023 na ZŠ Obchodná, Sečovce.

              Obvodového kola sa zúčastnili štyri ZŠ a to: Obchodná, Vojčice, Zemplínska Teplica, Parchovany.

              Zápasy:

              Z. Teplica – Obchodná     5 : 1

              Z. Teplica – Parchovany  13 : 1

              Z. Teplica – Vojčice           5 : 6

               

              Podarilo sa nám obsadiť krásne druhé miesto z ktorého sme sa dostali na okresné kolo .

              Ďakujem chlapcom za prejavený záujem a krásne športové výsledky.

              Mgr. Kohútová

               

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Obvodové kolo v malom futbale.

          • Noc s Andersenom 2023
            • Noc s Andersenom 2023

            • Prežiť nočné dobrodružstvo v škole je pre nás všetkých nezabudnuteľný zážitok. Takúto čarovnú noc zažili aj žiaci 2. a 3. ročníka. Po príchode do školy ich čakala slávnostná pasovačka. Po nej si deti pozreli prezentáciu o živote a tvorbe Hansa Christiana Andersena. Nasledovalo nádherné divadelné predstavenie Princezná na hrášku, ktorú nám odohrali herci z Divadla Etudy z Kendíc. Prvá časť našich aktivít bola ukončená večerou – deti si pochutnali na pizzi. V rámci „Veľkej hry“ čakalo našich malých kamarátov množstvo zaujímavých a napínavých aktivít. Nechýbala ani nočná skúška odvahy, na konci ktorej všetkých čakal ukrytý poklad – škaredé kačiatko. Z nazbieraných pierok za jednotlivé aktivity sa z nej postupne stávala krásna labuť. Po pozretí rozprávky o škaredom káčatku nasledovala aktivita zameraná na skutočný odkaz tejto rozprávky. Pre tých, ktorí našli ešte prázdne miesto v brušku, teta kuchárka napiekla tie najchutnejšie palacinky naplnené samými dobrotami. Aj keď to miestami vyzeralo, že väčšinu detí premôže spánok, pyžamová párty to napravila. Tančeky im rozhýbali nohy a „baterky“ boli znova nabité. Už nič nebránilo v pokračovaní hier a súťaží. Najväčším dobrodružstvom pre nás, dospelých, však bolo uložiť rozšantené deti spať. Po prebudení si deti zatancovali „kačací tanec“ a naše pomocníčky, dievčatá z druhého stupňa, ich poriadne rozcvičili. Po raňajkách nasledovalo zhodnotenie celého večera. Veríme, že naši odvážni spáči si okrem trička, diplomu a záložky odniesli domov hlavne krásne spomienky na túto noc.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc s Andersenom 2023.

    • Kontakty

      • Základná škola
      • Riaditeľ školy: 0911 216 302 Zástupca riaditeľa: 056/679 62 14 Sociálna pedagogička:056/668 75 01 Ekonomický úsek: 056/668 75 00 Výchovná poradkyňa: 0907385832 Vedúca školskej jedálne: 0910 214 111
      • Hlavná 209, 076 64 Zemplínska Teplica Slovakia
      • IČO: 35541199
      • DIČ: 2021663149
    • Prihlásenie