• Novinky

          • Mc Donald cup
            • Mc Donald cup

            • Naši mladší žiaci sa dňa 12.4.2024 zúčastnili futbalového turnaja zmiešaných družstiev v Sečovciach na ZŠ Obchodná. Do súťaže sa zapojili školy: ZŠ Obchodná, ZŠ Kuzmice, ZŠ Sv. rodiny, ZŠ Zemplínska Teplica. Hralo sa podľa pravidel malého futbalu za pekného počasia na umelej tráve. Našu školu reprezentovali: Adam Meglés, Tomáš Tima, Sofia Remešová, Boris Buka, Barbora Antoníková, Justin Bady, Nikolas Hlebaško,  Jaroslav Onody, Samuel Bady. Odohrali sme tri zápasy, avšak sa nám nepodarilo postúpiť do okresného kola. Všetkým našim zúčastneným žiakom ďakujem za vzornú reprezentáciu školy a teším sa na ďalšie športové podujatia.

              Športu zdar!

              Mgr. Jaroslava Kohútová

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Mc Donald cup.

            • Fast Heroes

            • Žiaci 3.A sa zapojili do medzinárodného projektu Fast Heroes v ktorom sa postupne učia rozoznávať príznaky cievnej mozgovej príhody. Projekt je rozdelený na niekoľko častí – interaktívnych kníh a hrdinova z 3.A si prečítali prvú z nich. V prvej knihe sa zoznámili so superhrdinami, ale aj so zloduchom Zrazeninou. Naučili sa ako sa stať hrdinom pre svojich superhrdinov - starých rodičov, ktorí im venujú takmer všetko svoj voľný čas, všetku svoju pozornosť a lásku a rovnako sa naučili aj hymnu hrdinov.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Fast Heroes.

          • Pytagoriáda - okresné kolo
            • Pytagoriáda - okresné kolo

            • Pytagoriáda je matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Výsledné hodnotenie bodov sa teda skladá z dvoch položiek, z bodov za správnosť a z bodov za čas. V dňoch 09.-10.04.2024 sa v priestoroch Centra voľného času v Trebišove uskutočnil 45. ročník okresného kola Pytagoriády. V kategórii P3 našu školu reprezentovali Maroš Zuščák a Sebastián Kriho. V kategórii P4 našu školu reprezentoval Adam Meglés. V kategórii P8 našu školu reprezentoval Ján Marek Urban, ktorý obsadil 1. miesto. Držíme mu palce, aby dostal pozvánku do celoštátneho kola.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Pytagoriáda - okresné kolo.

            • Deň vody 2024

            • V tomto školskom roku sme si 22. 3. opäť pripomenuli významný deň – Svetový deň vody.  Voda je  základnou podmienkou života na Zemi.  Je všade okolo nás, stretávame sa s ňou každý deň.  Žiaci si v tento deň priniesli na pitie čistú vodu a prišli oblečení v modro – bielej kombinácii.

              V triedach 1. stupňa sme si tento deň pripomenuli  rôznymi aktivitami. Ráno sme začali rozhlasovou reláciou, v ktorej žiaci 4. ročníka prečítali príbeh o vodičke. Počas dňa sme riešili rôzne kvízy, precvičovali si úlohy prostredníctvom pracovných listov, súťažili, realizovali pokusy s vodou, pozerali dokument – Chrániť prírodu znamená chrániť život a zhotovovali plagátiky. Na chodbe mali možnosť žiaci všetkých tried ochutnať  a porovnať rôzne druhy minerálnych vôd. Žiaci si veľa zaujímavých informácií mali možnosť prečítať aj z chodbovej nástenky. V závere dňa sme plagátmi vyzdobili chodby našej školy.

              Vážnosť a potrebu vody si pripomenuli aj žiaci 2. stupňa. Na štyroch vyučovacích hodinách sa žiaci prostredníctvom rôznych aktivít zaoberali vodou v teoretickej, ale aj praktickej rovine. Prostredníctvom prednášky zistili nové vedomosti o vode, jej vlastnostiach a význame nielen pre človeka, ale aj pre rastliny a živočíchy. Tieto vedomosti si hneď mohli vyskúšať v aktivite Riskuj. Žiaci si počas druhej hodiny prostredníctvom pokusov vyskúšali vlastnosti vody. Ich úlohou bolo vytvoriť vodné mostíky či chromatografiu, z čoho postupne vypracovali protokoly. Tak isto ako 1. stupeň aj 2. stupeň sa zapojil do tvorby nástenných plagátov, ktoré stále pripomínajú význam vody, ale aj zdobia chodby našej školy.

                                                                                                                       Mgr. Martina Daňková
              Mgr. Stanislava Sabanošová

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody 2024.

            • Testovanie T9 2024

            • V stredu 20.3.2024 sa na všetkých základných školách na Slovensku uskutočnilo testovanie deviatakov zo slovenského jazyka, literatúry a matematiky. Výnimkou nebola ani naša škola. Učitelia pripravovali žiakov už niekoľko mesiacov a najmä v posledných týždňoch pred testovaním.

              Deviataci si mohli porovnať svoje vedomosti s ostatnými žiakmi v rámci celého Slovenska. Ráno o 7:45 sa otvorili zapečatené testy z matematiky. Samotné testovanie odštartovalo o 8:00 v oddelených priestoroch školy. Počas 90 minút žiaci vypracovali 30 otázok a svoje odpovede značili do vopred pripravených odpoveďových hárkov. Po krátkej prestávke ich čakal test zo slovenského jazyka a literatúry. Ten obsahoval 30 otázok, na ktoré mali vyhradených 70 minút.

              Za oficiálnymi výsledkami si žiaci, rodičia, ale aj učitelia trošku počkajú. Všetci veríme, že to naši deviataci úspešne zvládli.

              Mgr. Stanislava Sabanošová

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Testovanie T9 2024.

          • ŠKD A VEĽKÁ NOC
            • ŠKD A VEĽKÁ NOC

            • Šibi, ryby, mastné ryby,                         Oblievaj mi, šuhaj,
              kus koláča od korbáča                          vlasy aj hlavičku,
              Ešte k tomu groš,                                  ale mi zašanuj
              aby bolo dosť.                                       tú moju sukničku.

              Veľká noc je mimoriadne posvätný a dôležitý sviatok jari. Je najstarším a najvýznamnejším sviatkom kresťanského cirkevného roka, počas ktorého si kresťania pripomínajú umučenie, smrť a vzkriesenie Ježiša Krista. Spája sa aj s prebudením života v prírode a odchodom zimy. A veru ten odchod zimy sme my v našej ŠKD veľmi dobre videli, roztopili sa nám totiž nástenkoví snehuliaci. A keď sa už tí naši snehuliaci roztopili, tak sme tú zimu aj poriadne vyprášili našou jarnou metlou. Zasadili sme si pšeničku a veľmi zaujímavo sme ozdobili naše veľkonočné vajíčka. Spravili sme z nich zvieratká! Ale nie také obyčajné, ale tie, ktoré si spájame s jarou. A s jarou si spájame aj zajačiky, a tak sme si ich vyrobili z papiera. Rozprávali sme sa o Veľkej noci, zopakovali si veľkonočné riekanky a spomenuli sme si aj na veľkonočnú oblievačku. No a teraz bez pretvárky, dievčatá, máte veľkonočnú oblievačku rady?

              Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKD A VEĽKÁ NOC.

            • Otvorené hodiny

            • V druhej polovici marca sa na našej škole otvorili dvere pre našich budúcich prváčikov, ktorí mali možnosť  zakúsiť vyučovanie na prvom stupni základnej školy. Na hodine prírodovedy sa prvá skupina prípravkárov spolu s našimi štvrtákmi vybrali po stopách medveďa a spoločne spoznávali život zvierat v lese. Na hodine čítania, druhá skupina prípravkárov spolu s tretiakmi, spoznali spisovateľku Kristu Bendovú, ktorá napísala príbeh o vodníkoch a rybke Belici a v príbehu objavili, akú veľkú cenu majú nezištná pomoc a priateľstvo. Milá návšteva našich škôlkarov nielen spestrila a spríjemnila hodiny našim prvostupniarom v ich domovskej škole, ale veríme, že pomohla aspoň čiastočne odbúravať prvotné obavy budúcich prvákov z nástupu do školy pre veľkých školákov.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Otvorené hodiny.

          • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo
            • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

            • Dňa 12.3.2024 sme sa zúčastnili okresnej súťaže v prednese - Hviezdoslavov Kubín. V prvej kategórii, v prednese prózy, našu školu reprezentovala tretiačka Lili Siváková. Aj napriek neumiestneniu sa na stupienku víťazov sme sa vrátili povzbudení a bohatší o nové skúsenosti.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo.

            • Výlet na Hrebienok

            • V rámci krúžku Letom svetom a Spoznávame Slovensko sa naši deviataci boli pozrieť na Hrebienku na nádherné umelecké diela vytvorené z ľadu.

              Tento rok zdobí  interiér ľadového dómu monumentálna stavba z Londýna – Westminsterské opátstvo, ako pocta k 15. výročiu návštevy Kráľovej Alžbety II. na Slovensku a vo Vysokých Tatrách.

              Bola to nádherne strávená sobota a predovšetkým si naši deviataci dopriali zaslúžený oddych po absolvovaní testovania T9.

              Tatranský ľadový dóm je otvorený ešte do konca tohto týždňa 14.4.2024.

              Vrelo odporúčame.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet na Hrebienok.

          • 3. kolo satelitného turnaja v malom futbale žiakov
            • 3. kolo satelitného turnaja v malom futbale žiakov

            • Jar sme privítali 3. kolom satelitného turnaja v RC Bačkov, ktorý sa konal dňa 26.3.2024.

              Odohrali sme tri zápasy s: ZŠ Komenského, ZŠ  Obchodná a RC Bačkov.

              ZŠ Vojčice sa 3. kola nezúčastnila a hneď sme získali 3 body.

              Turnaja sa zúčastnili žiaci: Samuel Balog, Jaroslav Džudža, Dominik Ruščin, Kevin Balog, Kristián Rusnák, Timotej Kačmárik, Lukáš Buka, Daniel Bady.

              Chlapci bojovali zo všetkých síl a podarilo sa nám získať ďalšie 4 body.

              Žiakom ďakujeme za ich snahu, športový výkon a tešíme sa na ďalšie športové podujatia spojené so zážitkami.

              Športu zdar!

              Mgr. Jaroslava Kohútová

              Do fotogalérie bol pridaný nový album 3. kolo satelitného turnaja v malom futbale žiakov.

            • Matematická olympiáda - okresné kolo

            • Matematická olympiáda je predmetová súťaž pre žiakov základných a stredných škôl v riešení rôznych matematických úloh. Hodnotí sa v nej dôkaz, nielen výsledok. Dňa 03.04.2024, sa v Centre voľného času v Trebišove uskutočnil 73. ročník Matematickej olympiády, v ktorej súťažili žiaci šiesteho až ôsmeho ročníka základných škôl a príslušných ročníkov gymnázií (kategórie Z6, Z7, Z8). Našu školu v kategórii Z8 reprezentoval Ján Marek Urban a reprezentoval výborne – obsadil 1.miesto. K dosiahnutému výsledku mu srdečne blahoželáme.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Matematická olympiáda - okresné kolo.

            • Deň otvorených dverí 2024

            • Dňa 21. marca 2024 sa na našej škole uskutočnilo výnimočné podujatie - Deň otvorených dverí pre našich budúcich prvákov. Bol to čas plný zábavy, vzdelávania a objavovania, ktorý nám umožnil priblížiť sa k našim malým školopovinným deťom a ich rodičom. Budúci prváci mali možnosť zažiť širokú škálu aktivít, ktoré im pomôžu pripraviť sa na školu.

              Stanovište Vševedko ponúkalo rôzne úlohy na interaktívnej tabuli a pracovné listy s úlohami zameranými na školskú zrelosť. Deti sa mohli aktívne zapojiť a trénovať svoje vedomosti. Na tvorivých dielňach sme povzbudzovali kreativitu našich budúcich školákov. Tu mali možnosť vyjadriť svoju umeleckú stránku. Hudobné aktivity ponúkali zábavný spôsob spoznávania hudby prostredníctvom hádania pesničiek. A mali tiež možnosť vyskúšať si rytmické hudobné nástroje. V telocvični sme pripravili športové aktivity, kde deti mohli prejaviť svoju športovú zručnosť a zároveň sa zabaviť. Rozprávkovo, stanovište umiestnené v našej knižnici, ponúkalo aktivity spojené s čítaním a rozprávkami, čo podporuje ich lásku   k literatúre.

                          Deň otvorených dverí bol nielen príležitosťou na zábavu, ale aj dôležitou prípravou pre našich budúcich prvákov. Snažili sme sa vytvoriť prostredie, ktoré ich povzbudzuje a podporuje vo vstupe do školy s dôverou a nadšením. Okrem toho sme vytvorili priestor aj pre rodičov, aby sa zoznámili s našou školou a jej pedagogickým tímom. Bol to pre nás všetkých nesmierne dôležitý a radostný zážitok. Tešíme sa v septembri na našich budúcich prvákov.

                                                                         Mgr. Sylvia Písečná, Mgr. Libuša Kačuráková

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň otvorených dverí 2024.

            • Beseda v školskej knižnici

            • V rámci Týždňa slovenských knižníc prijala pozvanie do našej školskej knižnice Dominika Farkašová, autorka knihy Lotkino vtáčatko. Pani spisovateľka nám porozprávala o svojej práci, písaní, tvorbe knihy, záľubách a inšpiráciách. Prečítala nám svoju prvú knihu, Lotkino vtáčatko, ktorá našich žiakov zaujala natoľko, že ju zasypali množstvom otázok. Porozprávala nám aj o tom, ako dlho vzniká jedna kniha a koľko rôznych ľudí sa podieľa na jej vzniku. V závere besedy si žiaci vyrobili ďalších kamarátov Lotkinho vtáčatka. Ďakujeme za veľmi príjemné stretnutie.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda v školskej knižnici.

          • Celoslovenská výtvarná súťaž – HASIČI
            • Celoslovenská výtvarná súťaž – HASIČI

            • Aj tenko rok sa žiaci našej školy zapojili do celoslovenskej súťaže, ktorú vyhlásilo DPO SR, ktorej témou bolo „Hasiči a Vianoce“. Do súťaže sa zapojili žiaci prvého a druhého stupňa. Žiaci pracovali rôznymi technikami: kreslenie, maľovanie, lepenie... Výtvarné práce sa delia na tri kategórie. Aj keď všetky práce boli pekné, napokon sme  vybrali šesť prác, ktoré nás budú ďalej reprezentovať. Držíme prsty, aby práce našich žiakov sa zaujali aj iných porotcov.

                              Mgr. Libuša Kačuráková

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Celoslovenská výtvarná súťaž – HASIČI.

            • ŠKD – Valentín a MDŽ

            • Žena je slovo, ktoré skrýva v sebe čarokrásu, duchaplnosť i zmyselnosť.

              Bez Vás by bol svet pustý ako lúka bez kvetov, ako nočná obloha bez hviezd či ako srdce bez lásky.

              Milé mamky, milé babky, ste jednou z tých, ktoré napĺňajú slovo žena krásnym pôvabom.

              Prajeme Vám pekný Medzinárodný deň žien a život plný úprimnej lásky a zaslúženej úcty.

               

              Deti v ŠKD pri príležitosti sviatku svätého Valentína ušili krásne srdiečka plné lásky pre tých, ktorých majú najradšej. K sviatku MDŽ si pre svoje mamky, babky pripravili s veľkou láskou krásne pohľadnice s venovaním a kvietky, ktoré nikdy nezvädnú. Rovnako ako nikdy nezvädne láska a vďaka detí k ich mamkám, babkám.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠKD – Valentín a MDŽ.

          • Hviezdoslavov Kubín - triedne a školské kolo
            • Hviezdoslavov Kubín - triedne a školské kolo

            • Na rozhradní dvoch polrokov prebehli na našej škole školské a triedne kolá recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Z triedneho výberu postúpili do školského kola žiaci 3.A - Barborka Antoníková, Mia Lebánkoá, Jasmínka Buková, Lili Siáková a Tomáško Tima; žiaci 4.A - Eliška Micíková, Adamko Meglés a Lianka Badová; žiačka 7.A Dominika Olajošová, žiaci 8.A Klaudia Siváková, Paťka Rusnáková, Nálka Zamboriová a Natanael Szomju. Žiaci získali cenné skúsenosti v oblasti prezentovania prednesu. Žiakom prvého stupňa v prednese poézie boli udelené tri nepostupové miesta. Na treťom mieste sa umiestnia Mia Lebánková, druhé miesto obsadil Adamko Meglés a na prvom mieste sa umiestnila Eliška Micáková.  V prednese prózy, prvé, a zároveň jedniné a postupové miesto získala Lili Siváková. Aj na druhom stupni dominovala poézia. V tejto vekovej kategórii boli udelené prvé tri nepostupové miesta v prednese poézie. Na treťom mieste sa umiestnila Paťka Rusnáková, na druhom mieste Natanael Szomju a prvé miesto získala Natálka Zamboriová. Na okresnom kole bude reprezentovať našu školu Lili Siváková v predne prózy.

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín - triedne a školské kolo.

            • Charitatívny predaj levanduľových srdiečok

            • V piatok 22. marca sa na našej škole uskutoční charitatívny predaj levanduľových srdiečok, ktoré vyrobili mamičky v núdzi. V tento deň sa môžete zapojiť do zbierky prispením sumy 3 € a zakúpiť si tak voňavé levanduľové srdiečko podľa vlastného výberu.  Príspevky z predaja výrobkov sú určené pre osamelé matky v hmotnej núdzi, týrané ženy, viacpočetné rodiny, siroty, či vdovy.

              Ďakujeme všetkým, ktorí sa svojim príspevkom rozhodnete podporiť túto šľachetnú zbierku.

              Zbierku organizuje OZ Maják nádeje.

          • 30. ročník turnaja mladších žiakov v malom futbale
            • 30. ročník turnaja mladších žiakov v malom futbale

            • Dňa 23.2.2024 sa konal  30. ročník turnaja mladších žiakov v malom futbale na ZŠ Obchodná, ktorý organizoval CVČ Sečovce.

              Turnaja sa zúčastnili školy: ZŠ Obchodná, ZŠ Zemplínska Teplica, ZŠ Komenského, ZŠ Parchovany, ZŠ Sv. Rodiny

              Našu školu reprezentovali žiaci: Bady Maroš, Poráč Ján, Redai Maroš, Buka Kerem, Megles Adam, Kriho Samuel, Bady Samuel a Buka Boris.

              Chlapcom veľmi pekne ďakujem za ich vzorné reprezentovanie našej školy a športový výkon, aj keď sme neobsadili popredné priečky, chlapci bojovali zo všetkých síl.

              Tešíme sa na ďalšie športové zážitky.

              Športu zdar!

              Mgr. Jaroslava Kohútová

              Do fotogalérie bol pridaný nový album 30. ročník turnaja mladších žiakov v malom futbale .

    • Kontakty

      • Základná škola
      • Riaditeľ školy: 0911 216 302 Zástupca riaditeľa: 056/679 62 14 Sociálna pedagogička:056/668 75 01 Ekonomický úsek: 056/668 75 00 Výchovná poradkyňa: 0907385832 Vedúca školskej jedálne: 0910 214 111
      • Hlavná 209, 076 64 Zemplínska Teplica Slovakia
      • IČO: 35541199
      • DIČ: 2021663149
    • Prihlásenie